Pracovní prostředí dělá divy

Posted by on 14.8.2018

Je důležité, aby zaměstnanci byli v příjemném a přívětivém pracovním prostředí, to má totiž vliv na celý jejich pracovní výkon, profesní život, náladu a produktivitu. Můžeme si nalhávat, a prostě je všechny umístit do kójí někde do vysoké budovy, dát jim tam max. kávovar a tečka. Ale takoví zaměstnanci dříve nebo později zešílí a budou naprosto

Pracovní prostředí dělá divy

Je důležité, aby zaměstnanci byli v příjemném a přívětivém pracovním prostředí, to má totiž vliv na celý jejich pracovní výkon, profesní život, náladu a produktivitu. Můžeme si nalhávat, a prostě je všechny umístit do kójí někde do vysoké budovy, dát jim tam max. kávovar a tečka. Ale takoví zaměstnanci dříve nebo později zešílí a budou naprosto ubíjeni každou hodinou, kterou tam budou muset strávit. Proto je důležité přizpůsobit pracovní prostředí co nejvíce zaměstnancům, aby se cítili dobře, byli kreativní, aby měli klid na práci a rozptýlení na přestávku, aby byli motivovaní a aby věděli, že pro ně „šéf“ klidně koupí i něco navíc. Aby mohli pomachrovat na sociálních sítích, že ano.
bruneta v saku.jpg

Samozřejmě, že například židle https://www.cz-tat.cz/design-je-dulezity jsou důležité, ale nyní se bavme o skutečně velkých změnách.

 

1)      Chill-out zóna

Pokud máte kanceláře a nějakou nevyužitou místnost, není nic lepšího než zřídit tam chill-out zónu, místo, kde si budou moci zaměstnanci nerušeně odpočinout, sníst oběd, nebo třeba i dát dvacet o pauze. Proč ne? Práce přeci nemusí být něco ubíjejícího, může to být i něco, kde se člověk rád probudí včas a bude ještě produktivnější. Společnosti, které stavějí blaho zaměstnanců na první místo, mají několikanásobně lepší výsledky, co se týče produktivity, a zaměstnanci se tam jenom hrnou, což je velké plus v dnešní době, kdy zkrátka není dostatek pracovní síly pro obsazení volných míst.

 lego figurky.jpg

2)      Kuchyňka

Mikrovlnná trouba, lednička, klidně i něco extra navíc, kávovar, to jsou věci, které by v kanclech neměly chybět. Ať si uvaří vlastní jídlo, ať se s tím párají, dobře pro vás. Vy máte o morální a etickou starost méně (neumírají hlady) a oni sami si to ošéfují. Pověřte jednoho člověka, ať dohlíží na zloděje jídla, a máte to. Pokud se navíc stane kuchyňka menším diskuzím fórem, jenom dobře. Hlavně, ještě než se systém „zajede“, nezapomeňte občas prohnat zaměstnance zpátky do práce.

 

3)      Barvy

Barevné stěny, kóje, stoly, to je fuk. Hlavně, ať to tam nevypadá jako v márnici a máte vyhráno.

Pracovní prostředí dělá divy
Ohodnoťte příspěvek